DEFENSIE
Defensie bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan de meeste je vast bekend zijn. Zo zijn er de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht én Marechaussee, maar ook deze overkoepelende organisaties: Defensie Ondersteuningscommando, het Commando Materieel en IT en de Bestuursstaf.
Een flink aantal beroepen van Defensie spreekt de meeste van ons tot de verbeelding. Militair, piloot, marinier, chauffeur. Maar zoals gezegd is Defensie nog veel meer dan dat alleen. Zo beschermt de Marechaussee op uiteenlopende manieren alle grenzen van ons land. Maar er zijn ook verpleegkundigen, koks, it'ers, monteurs voor alle type voertuigen en materieel, planners, inkopers en nog veel meer interessante beroepen binnen Defensie.
Welk onderdeel doet nu precies wat?
Het Defensie Ondersteuningscommando verricht ondersteunende taken voor de krijgsmacht. Het zorgt bijvoorbeeld voor voedsel, gezondheidszorg, gebouwen, oefenterreinen, onderwijs en personeelsdiensten. Zo kunnen marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee zich richten op hun hoofdtaken, operaties op zee, land en in de lucht voor vrijheid, veiligheid en welvaart.
Het Commando Materieel en IT zorgt dat militairen kunnen werken met modern, robuust en veilig materieel. De materieelorganisatie is betrokken bij de aankoop, instandhouding en verkoop van materieel.
De Bestuursstaf maakt het beleid voor het ministerie van Defensie. Het stuurt het departement op hoofdlijnen aan, verdeelt het Defensiebudget en controleert de uitgaven. De commandanten van de krijgsmachtdelen zorgen dat het beleid van de Bestuursstaf wordt uitgevoerd. De Bestuursstaf adviseert de minister ook als lid van het kabinet.
Defensie heeft zeer uiteenlopende en gevarieerde vacatures. Je vindt uitgebreide informatie hier:
Meer weten over de Defensie?
Met zoveel verschillende divisies, taken en verantwoordelijkheden heeft Defensie veel verscheidenheid te bieden. Defensie biedt uitgebreide informatie online. Je vindt het hier
Link